Bäst bokföringsprogram 2020

Webbaserade bokföringsprogram har de senaste åren ökat kraftigt i popularitet, och det är egentligen inte så konstigt. Det är en otroligt smidig och enkel lösning som gör att bokföringen går att komma åt överallt så länge du har en enhet med internet. Dessutom ser de till att det sker regelbundna säkerhetskopieringar av all bokföring så att du inte riskerar någon dataförlust.

De bästa bokföringsprogrammen 2020 enligt oss är de som finns tillgängliga på nätet. Och det beror på att det helt enkelt finns så många fördelar med det. Säkerheten är bättre och det blir dessutom lättare att ta hjälp av en redovisningsbryå om man vill eller behöver det.

Vår rekommendation är kort sagt att man bör använda ett bokföringsprogram som finns på webben. Vi kommer nu att gå igenom ett par saker som kan vara bra att känna till när det gäller dessa program och vilka bokföringsprogram som är populära. Målsättningen är att du ska få en bättre förståelse kring detta område efter att du läst klart denna aritkel.

Vilket är det bästa bokföringsprogrammet?

Det är svårt att säga ett bokföringsprogram som är bäst för alla, eftersom olika företag har olika behov. Men det finns såklart några som är lite populärare än andra och är de som folk generellt sett nämner när de pratar om vilket som är det bästa bokföringsprogrammet.

Tre av de mest populära bokföringsprogrammen är Fortnox, Visma eEkonomi, och SpeedLedger. De har många nöjda kunder och erbjuder en bra lösning oavsett vilken typ av företag man driver. Dessa tre är webbaserade program och är alltså den smidigare lösningen enligt oss.

Vilket program som är bäst för just dig och ditt företag beror lite på vilka behov du har. Det kan därför vara en bra idé att fundera igenom vad du kräver av ett bokföringsprogram, titta igenom de olika programmens funktionalitet, och också jämföra deras pris.

Ska du ta hjälp av en redovisningsbyrå kan du även prata med dem och rådfråga dem för att hitta bäst bokföringsprogram. De har generellt sett bra koll på de olika programmen och kan därmed ge dig bra tips när du ska göra ditt val.

Läs på och fundera noga innan du bestämmer dig

När du ska välja ett bokföringsprogram är det viktigt att du läser på om de olika alternativen så att du vet vilken funktionalitet de erbjuder. Det kan också vara en bra idé att kolla igenom deras hjälpavdelning (där de samlat svar på vanliga frågor) och kolla in hur bra support de verkar ha.

Som vi var inne på tidigare så är det en bra idé om du har en uppfattning vilka typer av funktioner du behöver ha i ditt bokföringsprogram. Alla program är inte skapta lika, och vet du vad du söker så blir ditt val lite lättare.

En viktig sak som bokföringsprogrammet enligt oss måste ha stöd för är import och export av SIE-filer.

Dessa filer gör det kort sagt möjligt att spara ner hela företagets bokföringdata i filer som sedan exempelvis kan exporteras från ett bokföringsprogram och sedan importeras i ett annat. Detta är bra om du senare upptäcker att du vill byta till ett annat program, skicka över bokföringen till en redovisningsbyrå, eller helt enkelt göra egna säkerhetskopior av bokföringen.