SMS-lån kan perfekt i knepiga nödlägen

Pengar

Att ta ett sms-lån kan vara den bästa lösningen i vissa ekonomiska situationer. Med det sagt finns det också tillfällen där ett sms-lån kan vara helt fel lösning. Allt beror på den unika situationen man sitter i.

Folk som har förutfattade meningar om att SMS-lån alltid ska associeras med något dåligt har alltså helt fel. Det gäller dock att du har koll på vad du sysslar med innan du tar ett SMS-lån för annars är det lätt att du kan hamna i lite trassliga situationer.

Vi på Finansfeed tänkte dels idag gå igenom lite generell information angående SMS-lån. Men tänkte även ge ett exempel på när ett SMS-lån är en bra lösning, och ett när detta typ av lån inte är så bra att ta.

Vad behöver man tänka på?

Vad behöver du veta när det kommer till SMS-lån då?

Några generella saker som är bra att veta är till exempel att SMS-lån har en otroligt hög ränta jämfört med andra lån. Det kostar helt enkelt mycket att ta den här typen av lån, och det gör att det kan bli rätt dyrt att finansiera olika köp med SMS-lån. Tänk också på att inte finansiera onödiga köp med SMS-lån eftersom det alltså inte är ett särskilt billigt finansieringssätt.

SMS-lån är vanligtvis helt utan säkerhet och det är ofta vanligt förekommande att ingen kreditupplysning via UC behöver göras. Många kreditgivare som erbjuder SMS-lån låter även personer med betalningsanmärkningar att ta lån.

Snabba pengar på kontot

Ett SMS-lån är som sagt inte alltid den optimala lösningen för alla ekonomiska situationer. Vi kommer dock nu ge ett exempel på när ett SMS-lån skulle vara perfekt.

Föreställ dig att det är 2 veckor kvar till löning och pengarna på kontot börja sina, men som du har räknat ut det så kommer det räcka till nästa löning. Detta har du räknat på utan att ta hänsyn till att oförutsägbara kostnader kan dyka upp.

Skulle dock ett av dina bildäck plötsligt få punktering skulle du inte kunna ha råd med att köpa ett nytt. Och detta är ett stort problem då du tar bilen till och från jobbet vare dag. För att kunna köpa ett nytt vinterdäck innan nästa löning skulle du ett SMS-lån kunna vara en perfekt lösning för att finansiera detta.

Du vet ju också att pengarna kommer att komma in i slutet av månaden så återbetalningen av lånet kommer heller inte vara något problem. Om du väl ska köpa nya bildäck är det klokt att försöka göra det på billigast möjliga sätt också. Kolla in https://artikelexpressen.se/hur-du-kan-hitta-billiga-vinterdack/ för att hitta de billigaste däcken på marknaden.

Ta inte SMS-lån om…

Även om SMS-lån är perfekta för vissa tillfällen finns det också situationer när ett SMS-lån bara är helt fel väg att gå.

Ett solklart exempel på när SMS-lån inte ska tas är om du planerar på att ta ett snabbt lån för att kunna betala av dina andra lån. Detta kan inte annat än sluta dåligt. Och det leder då till en ond spiral där du finansierar lånen med ännu mer lån.