Bli brun i sommar på ett säkert sätt

Aktier, fonder och sparande i all ära, men under sommaren finns det saker utöver finans som kan vara lockande att syssla med. Under sommaren är det som allmänt känt varmt ute, och då finns det massor av roliga saker att göra i detta sköna väder. Kanske vill du sola på stranden, sitta på uteserveringar, eller bara gå en härlig promenad en skön sommardag.

Oavsett vad du gör när du är ute i solen så får du inte glömma bort att du alltid bör använda solkräm. Detta gäller i princip oavsett vilken hudfärg och hudtyp – alla kan nämligen bränna sig, så om du vill bli brun på ett säkert sätt bör du använda solkräm.

Vilken solkräm är bäst för dig?

Alla hudtyper är olika, därför är det inte riktigt helt enkelt att säga vilken solkräm som passar just dig bäst. Mycket beror helt på vem du är och hur bra du tål solens strålar. Förmodligen har du samlat på dig lite erfarenhet om hur länge du kan vara i solen utan att bränna dig.

Såklart finns det alltid undantag men man kan ha som en grundregel att ju vitare hy du har, desto högre solskyddsfaktor måste du också smörja in dig med. Och tvärtom gäller om du har en mörkare hy – då klarar du dig med en något lägre solskyddsfaktor.

Valet av solkräm bör också speglas efter hur gammal du är. Det är nämligen så att barn i regel alltid bör smörja in sig med högre solskyddsfaktor än vuxna. Detta beror helt enkelt för att barn inte än hunnit utveckla ett lika stark naturligt skydd mot solens strålar som vuxna personer, vilket i sin tur innebär att de har lättare för att bränna sig.

När du ska bestämma dig för vilken solkräm som du ska införskaffa dig kan det även vara en bra idé att fundera över var någonstans du kommer befinna dig och hur stark solen är på detta ställe. Är solen starkare bör du isåfall anpassa med en högre solskyddsfaktor.

Jämför bland mängder av solkrämer direkt på nätet

När du till sist valt ut vilken styrka du behöver på din solkräm är det sedan dags att införskaffa dig solkrämen i fråga. Det finns idag mängder av olika varumärken som erbjuder solkrämer och för en vanlig konsument är det inte helt enkelt att bestämma sig för vilket varumärke man ska köpa från.

Som tur är finns det en grym jämförelsetjänst på nätet som löser detta problem. Webbtjänsten heter Skinsa och drivs av den erfarna hudterapeuten Helena Månsson. Hos Skinsa kan du som konsumet kostnadsfritt jämföra och läsa dig till information kring marknadens mest populära varumärken när det kommer till solkräm.

Teamet bakom Skinsa har som mål att kunna tillhandahålla en tjänst som ska göra det enklare för alla att bli i brun i solen på ett säkert sätt. Det finns allt för många personer där ute som struntar i att använda solkräm och detta är något som Skinsa helt enkelt vill ändra på.