Samla dina lån idag och slipp lånträsket

Lån kan vara kostsamma och verkligen begränsa ens möjligheter att använda sina pengar. Har man dyra lån kan det helt enkelt påverka hur fri man är och vilka förutsättningar man har att spendera eller lägga undan pengar.

Det är därför bra om man från början kan undvika att dra på sig stora och dyra lån som sätter en i den situationen. Att hamna där är dock lätt hänt, och det är ju sällan någon som gör det med mening, utan det kan vara ett undermedvetet beteende som gör att man över tid drar på sig allt fler och större skulder.

Vi rekommenderar därför att man tänker igenom sina beteenden, ser över sin privatekonomi, och funderar noga kring om man verkligen behöver ta ett lån – innan man tar ett. På så sätt kan man undvika att dra på sig kostsamma krediter som gör att man får mindre pengar över i plånboken varje månad.

Så kan du sänka dina lånekostnader

Är det så att du har många olika lån med höga räntor och avgifter så bör du verkligen se över din lånesituation ordentligt. Det är faktiskt fullt möjligt att samla ihop flera lån till ett lite större lån, och på så sätt kan man pressa ner räntan och de andra avgifterna en hel del.

Om du kommer till slutsatsen att du har lite för många lån som är lite för dyra så kan du samla dina lån med Kredr för att pressa ner dina lånekostnader rejält. Hos Kredr arbetar redaktören Carl Månsson för att säkerställa att alla erbjudanden stämmer och att du på ett så enkelt sätt som möjligt kan samla ihop dina dyra lån till ett billigare.

En annan fördel med att samla sina lån, förutom att det sparar pengar, är att det såklart blir lättare att hålla reda på. Det kan vara en enda stor röra om man har mängder med lån från olika långivare, men genom att bara ha ett lån från en långivare så kan du lättare hålla koll på alla betalningar, förfallodatum, och så vidare. Det finns i princip inga nackdelar med att samla lånen utan det är ett riktigt bra sätt att både spara pengar och förenkla vardagen.

Detta bör du göra med pengarna du sparar

När du har samlat ihop dina lån kommer du förhoppningvis ha bättre förutsättningar att lägga undan en slant till ett sparande. Du bör då ta tillvara på den möjligheten, för det är ju faktiskt så att även ett litet sparande blir en stor summa på lite sikt.

Det kan därmed vara ett perfekt tillfälle att starta ett fondsparande, eller öka upp sparandet om du redan har ett par fonder. Kanske är du intresserad av att börja köpa aktier? Påbörja ett pensionssparande? Eller spara ihop till en (större) buffert? Oavsett vad så bör du se detta som en perfekt möjlighet att förbättra din privatekonomi, dels just nu men även länge fram.

Är du ny inom området sparande och placeringar så finns det en del att tänka på. Vi kan inte gå igenom allt i den här artikeln, men en sak vi vill skicka med dig är att inte krångla till saker i onödan. Sätt upp ett enkelt månadssparande i fonder och låt det ticka på över tid så kommer du så småningom att ha samlat ihop en ordentlig slant på kontot.